S dužim proljetnim i ljetnim danima stiže i vrijeme roštiljanja, a kako je riječ o jednoj od "najdražih disciplina" u ovim krajevima i šire, vjerojatno će vas zaintrigirati ovaj sasvim poseban roštilj...
Projekt GoSun Grill već sada je na Kickstarteru postao apsolutni hit, jer je 35 dana prije isteka debelo premašio ciljani iznos od 140 tisuća američkih dolara, koliko je tvorac ovog zanimljivog roštilja Patrick Sherwin postavio kao donju granicu isplativosti. U trenutku pisanja ovog teksta GoSun Grill je prikupio preko 270 tisuća USD, što znači da je produkcija neupitna, pa ako ste iz kategorije onih koji obožavaju delicije s roštilja, a pritom vam je ponekad teško pripremati u dvorištu vatru, uvijek iznova ispirati i ribati "gradele" ili vući sa sobom plinsku bocu kada namjeravate roštiljati negdje u prirodi, onda bi ovaj roštilj mogao biti savršeno rješenje upravo za vas. Zapravo, ovdje nije riječ samo o klasičnom roštilju, već o svojevrsnom hibridu između roštilja i pećnice, s obzirom da GoSun Grill može pripremati i ostala jela...
Posebnost ovog roštilja, pogotovo u komparaciji s klasičnim "primjercima" leži u činjenici da koristi sunčevu energiju što ga čini višestruko isplativim i što je u današnje vrijeme poprilično važno ekološki prihvatljivim. Ne treba vam vatra, ugljen, plin, kocke za potpalu, ne treba vam ništa osim sunčeve svjetlosti koja će omogućiti pripremu roštilja i ostalih jela. Dva sata izloženosti sunčevoj svjetlosti osigurat će vam dovoljno energije i topline za pečenje ili kuhanje. Još jedna od prednosti je akumuliranje topline, pa ga možete koristiti i noću, nakon što ste ga napunili danju. Ima toga još, vanjsko kućište je u potpunosti hladno dok se kuha, pa možete baratati GoSun Grillom bez straha od opeklina. Konačna cijena GoSun Grill roštilja još nije definirana, ali ako na Kickstarteru uložite između 349 i 599 američkih dolara, dobit ćete svoj primjerak. Istina, nije baš jeftin, ali ako prakticirate roštiljanje često, dugoročno je vrlo isplativa investicija.
GoSun Grill: Savršeno rješenje za sve ljubitelje roštiljanja u prirodi