Ove nedjelje gledatelji Nove TV u novoj epizodi emisije "Startaj Hrvatska" imat će priliku upoznati još jednu poduzetničku, ali i lijepu životnu priču o uzajamnoj odanosti, privrženosti i ljubavi obitelji Tabaj. Jedna genijalna ideja može biti poput čarobnog štapića koji preobrazi život, a kada se takva ideja spoji s kvalitetnim proizvodom, onda na stol dolaze najfinije delicije – marinirana svinjska rebra u tri okusa te svinjsko trgano meso od lopatice s umakom Tabay classic, s kojima će se predstaviti u projektu.
Gastronomska pustolovina Marka i Tomislava, dvojice braće iz Makedonije, započela je još pod obiteljskim krovom, gdje su uživali u kulinarskim delicijama svoje obitelji.
Odrastali smo jako ukusno. Kod kuće se kuhalo i to je kuhanje bilo nadahnuto pričom zašto nešto jedemo kako jedemo. Ponekad je hrana koju smo jeli imala i povijesnu konotaciju, ispričao je Marko.
U potrazi za svojim mjestom pod suncem, Tomislav se preselio u Sloveniju kako bi ondje studirao ekonomiju. Međutim, ubrzo je shvatio da želi graditi potpuno drukčiju profesiju – onu u kuhinji, gdje mu se pridružio i mlađi brat Marko.
Sudbina im je uskoro izmiješala karte, kada se Tomislav zaljubio u svoju sadašnju suprugu Ivu i odlučio životni put nastaviti na sunčanom Jadranu. Iva mu je bila podrška u njegovanju ljubavi prema kulinarstvu, pa su pokrenuli svoj mali proizvodni pogon. U to je vrijeme Marko radio za jednu korporaciju u Sloveniji, ali kada je njegov brat naišao na veće poduzetničke prepreke, Marko je odmah odlučio pomoći.
Nazvao sam Tomislava i rekao mu da sam dao otkaz i da dolazim za mjesec dana, ispričao je Marko.
Zanimljivu priču o tome kako su se upoznali Tomislav i Iva te kako je u novim okolnostima još ojačala poslovna suradnja dvojice braće ne propustite pogledati u drugoj epizodi "Startaj Hrvatska", u kojoj će Tomislav, Marko i Iva predstaviti svoj mesni proizvod Tabay, s kojim se na policama SPAR Hrvatska natječu za hit-proizvod 2023. godine.